Auteur

Phebe RaschIn 1986 ben ik geboren in Zutphen. De eerste vijf jaar groei ik op in de oude binnenstad. Daarna verhuis ik met mijn ouders en zus naar een huis dicht bij de uiterwaarden van de IJssel.
Als jong meisje speel ik naar hartenlust in de natuur, met vrienden en dieren. Ik ben avontuurlijk, maar ook erg verlegen, en dat weerhoudt me weleens te zijn zoals ik zou willen, bijvoorbeeld op school.
Op mijn 6de krijgen we een auto-ongeluk, waarbij mijn moeder overlijdt. Soms is verdriet te groot om meteen toe te laten. Door een hersenkneuzing heb ik geen herinneringen meer aan mijn moeder. De band met mijn vader is altijd sterk geweest en zo kan ik door. Net als hij houd ik van schrijven. Ik fantaseer erop los en kan verdwijnen in een andere wereld. Maar ik ben ook erg kritisch. Op mijn 12e komen de eerste ideeën voor Het land van Morion, dat later mijn debuut wordt (2015).
Na de middelbare school volg ik de beroepsopleiding voor Sociaal Pedagogisch Werk. Hierna werk ik zowel met kinderen als ouderen. Ondanks mijn verlegenheid verhuis ik op 20-jarige leeftijd naar Haarlem, waar ik mijn grote liefde heb ontmoet. We trouwen en krijgen twee kinderen. Ik kies ervoor me volledig te richten op de kinderen en het schrijven.
In 2016 verschijnt Prim, een roman die meer in me losmaakt dan verwacht. De thema’s verlies en vergeving liggen dicht onder de oppervlakte en hebben uiteindelijk een grote rol.
Op dit moment schrijf ik verder voor zowel jeugd als volwassenen. Wordt vervolgd!